AMARA – ET STYKKE RIVIERA MIDT INNE I LANDET

image Innsjøen AMARA et stykke utenfor byen SLOBOZIA - omtrent midtveis mellom Constanta og Bucuresti - er en hyggelig overraskelse hvis man liker sommer og sol, strand og spa-tilbud. Utgangspunktet er byen Amara - som har litt over 7000 faste innbyggere - og som ligger vakkert til i strandkanten ved innsjøen av samme navn.

Ved første og andre øyekast ligner AMARA på en av de mindre badebyene ved den rumenske Svarthavskysten. Her er sandstrender, hoteller og strandservice - og solsikkert i sommermånedene. Den friske brisen fra Svarthavet finnes ikke, så det kan bli svært varmt i Amara. Men lufta er ren og helsebringende - og ved å flytte litt på seg kan man finne stille og vakre områder helt for seg selv flere steder langs innsjøen.

image

Har du ikke egen bil er det ikke verken dyrt eller vanskelig å komme seg dit - enten det er fra Bucuresti eller Constanta. Man tar buss eller tog til Slobozia og en taxi de 6 - 7 km ut til Amara for rundt 30 NOK.

AMARA har en rekke hoteller og alle tilbyr en eller annen form for behandling - om man måtte ønske det. Vannet i innsjøen er saltbasert og anses som helsebringende på samme måte som Techirghiol - innsjøen i Constanta fylke.  Her er også egen nudiststrand og man kan ta gjørmebad, - noe som skal gjøre deg yngre og raskere. Mudderbad kan du ta både i regi av hotellene og på egenhånd.

Amara har også svømmebasseng med badelandpreg, restauranter, båtutleie, barer og strandservice på linje med det man finner på kysten. Nattelivet begrenser seg til en svingom i hotellets dansesal, men hotellene har wireless internett, kabel-TV, massasjetilbud og dyktige kokker. I AMARA søker man ro og avslapning. For barn er det et trygt sted uten heftig biltrafikk.

Området rundt AMARA er ikke verdens mest spennende og SLOBOZIA er heller ikke noen turistmagnet, men det betyr lite hvis du trives i AMARA. Det finnes også et par gode hoteller og flere trivelige spisesteder i Slobozia sentrum. KAUFLAND er stedets shoppingsenter. www.kaufland.ro

Her er få utenlandske turister, du vil trolig selv være det utenlandske bidraget på hotellet du bor. Rumenerne som kommer hit på dagtid er fra regionen og Slobozia, og på ukesbasis er turistene folk fra hele Romania som søker behandling mot revmatisme og muskelproblemer. De kommer hit år etter år og mange har gjort det siden områdets glansperiode under kommunismen.

image

image

 

Pensiunea Silvicultorilor - Amara

Flere hoteller linket på sidene listet tl hotellene over

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015