TECHIRGHIOL – NONNER OG NUDISTER I SKJØNN FORENING

image
TECHIRGHIOL ligger rett ved Eforie Nord og er av en de mest kjente landsbyene i Romania. Mest på grunn av innsjøen med samme navn og det kjente sanatoriet som holder til ved vannkanten. Landsbyen er et av de stedene på denne planeten der nonner og nudister vandrer om hverandre uten problemer.
image
Innsjøen Techigrhiol er en saltvannsinnsjø. Nudiststrendene ligger på snor fra vannkanten mot Eforie og bortenfor Techirghiol sentrum. Noen av strendene er skjermet med betongmurer eller ruiner av slike, mens andre ligger rett opp mot toglinjer og veikanter. Med så mye omtale er det rart kommunen lar så mye skrot og søppel ligge rundt om. Men det virker heller ikke som de lokale nudistene lar seg distrahere. Mange pensjonister tilbringer hele dagene på stranda og dupper seg i innsjøen i den tro at mineralene skal hjelpe dem mot eventuelle lidelser. 
Er du stinn av mudder og salt, kan du besøke klosteret i Techirghiol sentrum. ( Ca 6700 innbyggere )  Det er lett å ta seg med lokalbuss de 4 kilometrene til landsbyen, hoppe av i veikrysset ved posten og gå opp til klosteret fra år 900 til fots.
 image
Techirghiol er også en av Romanias mest tyrkiske landsbyer. Størstedelen av byen er av tyrkisk herkomst, men tyrkiske skikker og islamsk religion.
I veikrysset i sentrum av denne lille rare byen ligger noen butikker og noen trivelige barer og restauranter. 
Klosteret ligger i en hage med et par gamle bygninger og er ikke et fraflyttet minnesmerke, men et aktivt senter for troende. En jevn strøm av rumenere er alltid å finne utenfor skrifterommet, i bønnerommet eller ved ønskebrønnen. en liten kiosk selger ikoner og lys som besøkende tenner for sine venner og familie i en egen lysvegg. Fotografering ute er okay, men ikke inne i bygningene. 
Techirghiol er ellers mest kjent for sitt Sanatorium. Du får en behandlinger her for 40 - 50 EUR døgnet inkludert overnatting og tre måltider. www.spas.ro  En lokalbuss tar deg de 3 km fra Eforie Nord til Techirghiol. Det er fullt mulig å stikke bortom også bare for en titt eller informasjon.Selve behandlingene skal være blant de beste i landet. Behandlingene i Neptun og inne i Eforie Nord derimot dekker kanskje bedre utlendingenes krav til mer komfort for lengre behandlingsperioder.. 
image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015