PITESTI

imagePITESTI er en stor rumensk industriby med 186000 innbyggere. Den ligger 114 km vest for Bucuresti og har en av landets beste motorveiforbindelser med hovedstaden.

Pitesti er en by med store forurensingsproblemer og rumenerne selv skryter ikke akkurat av stedet. Pitesti er på ingen måte en by som har satset på turister, så turistinformasjon og kart er gamle eller ikke lette å få tak i. Byen lever i beste velgående, men det er industrien som betyr noe, ikke gjester utenfra. Nettinformasjonen om byen er også minimal sammenlignet med andre store rumenske byer.

Det rumenske bilmerket DACIA produseres her, en modell basert på Renault 12 og siden 1966 Romanias mest kjente bilmerke. I dag har Renault investert mange millioner i fabrikken og salget er stigende.

Pitesti har også et godt fotballag som innbyggerne støtter på alle måter.

Byens mest spesielle attraksjon er PITESTIFENGSELET der kommunistdiktaturet sendte frittenkende studenter til "omskolering". I dag finnes en stort minnesmerke i form av en støtte der fengselet stod. Fra 1949 til 1954 hadde Securitate et "program" i dette fengselet som gjorde ofre om til torturister.

TRIVALEPARKEN er en stor park og skog i byen som huser HELTEPORTEN, et minnesmerke over de falne i første verdenskrig. Her finnes også PITESTI ZOO, en dyrepark som er åpen fra onsdag til søndag 10 til 19.

Bulevard Victoriei er byens hovedgate, og er i dag en gågate med et yrende folkeliv. Her finne sogså de fleste butikkene og restaurantene.

De viktigste bussrutene benytter GARA SUD i Pitesti. Det finnes to busstasjoner i byen.

Skal du ta toget til CURTEA DE ARGES fra Bucuresti, bytter du tog i Pitesti.

Tider finner du på www.cfr.ro

image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015