SNAGOV

THE BRIGHT SIDE OF LIFE NORD FOR BUCURESTI

image

Alle hovedsteder har områder i sin nærhet som er litt finere og har mer status enn andre. Snagov 38 km nord for Bucuresti er et slikt område. Et yndet utfluktssted for Bucurestibeboerne og et godt sted å bo hvis du har bankkontoen i orden.

Snagov er vakker. En liten oase i en noe ellers falmet verden. Innsjøen Snagov huser et lite kloster  på ei lita øy og rundt om er det tjukk skog. Skogen strekker seg 18 km fra den ene enden til den andre. Ei liten trekirke ble bygget på den lille øya allerede på 1000- tallet og i 1383 fikk kirken selskap av en klosterbygning. I 1453 rev man trekirken og bygget en steinbygning i stedet. Det skulle man ikke ha gjort, for steinkirken sank ned i innsjøen og forsvant.

Men tre år seinere kom Vlad Tepes til Snagov. Figuren bak Draculamyten laget et fort på øya, ei bru fra øya til fastlandet, et klokketårn og en ny kirke, en flukttunnel - og selvfølgelig et fengsel og et torturkammer. Det siste var helt naturlig, det er Vlad Tepes vi snakker om.

400 år seinere ble det revolusjon i fyrstedømmet Vallakia og Snagov - fengselet ble brukt til å fengsle og henrette opprørere. En massegrav for de som døde ble gravd inn i grunnen til kirken. Massegraven kan ses den dag i dag. Kirken slik den står i dag er fra 1521. Helt til 1931 trodde man at liket av Vlad Tepes var gravlagt inne i kirken men da man åpnet graven - var den tom. Man har likevel satt opp et malt portrett av Vlad Tepes og plassen kalles fremdeles for "Draculas grav". Daglige gudstjenester holdes i trekirken rett ved steinkirken.

Men Snagov har mer. Snagovpalasset i renesansestil  rett overfor øya ble bygget på tidlig 1900-tall av prins Nicoale som var bror av Kong Carol den andre. En annen Nicolae med etternavn Ceausescu brukte palasset for viktige offisielle møter og middager i kommunistperioden. I dag går stedet under navnet Snagov Complex og er et konferansesenter og hotell kun beregnet for den rumenske statens gjester. Ekteparet Ceausescu bygget også en sommerresidens rett ved. Bygningen er kjent som Villa Nr 10 og kan leies hvis du er rik og berømt. Med så mye hsitorie på et sted, kan man også kjøpe guidene turer fra sentrum i Bucuresti og ut til Snagov.

I dag råder det stort sett bare idyll i Snagov. man kan leie robåter på innsjøen om sommeren, eller gå på skøyter om vinteren når isen legger seg. Tennisklubben er mange i Snagov, og tennisbanene er velholdte og brukes av aktive og proffe spillere pluss alle endre som dyrker sporten. Padling er en annen vanlig fritidsaktivitet i Snagov.

image

Det arrangeres regattaer på Lake Snagov og man kan kjøpe fiskekort og leie en liten robåt til dette. Og så var det DRACULAPARKEN da. Den skal bygges i Snagov. Da Sighisoara mistet lokaliseringskampen, var Snagov stedet som gikk av med seieren. Men som ivrige lesere av RK vet, så har dette prosjektet mildt sagt møtt hindringer på veien. men alle sier den kommer til å bli bygget i Snagov, og lokale kommunesjefer gnir seg i hendene av begeistring.

Web: www.snagov.ro

Turer til Snagov fra Bucuresti arrangert av en hotellkjede >>

Snagov Sat >>

Hoteller: www.tourneo.ro

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015