PIATRA NEAMT

 

image

Piatra Neamt har 126000 innbyggere og ligger i en dal med kuperte fjell på alle kanter. Navnet betyr " tysk stein "direkte oversatt.  Omgivelsene er storslagne og byen innbyr til fotturer i fjellene rundt.

Pietricicafjellet reiser seg forsiktig mot byen i øst, i vest ser du Cernegurafjellet med en kunstig innsjø og Cozlafjellet i nord er en vernet nasjonalpark. Og prospektkortet fylles ytterligere av elva Bistrita som renner gjennom byen.

image

Romanias historiske helt Stefan Cel Mare anla et kongelig hoff i byen på 1400-tallet. Sentrumplassen heter derfor selvfølgelig Piata Stefan Cel Mare og er byens midte med en liten park rett ved. I parken står en statue av Stefan. Via noen trapper opp fra denne parken kommer du til gågatene i Piata Libertatii og byens historiske sentrum. Her finner du Prinsens Museumsamling - egentlig stiftet av Stefan Cel Mare i 1497 - med et 10 meters høyt klokketårn og St.Johanneskirken.

Videre finner du Kunstmuseet, Det etnografiske museum, Det historiske museum og Det naturhistoriske musem, det siste i enden av Petru Rares-gata.

 

Piatra Neamt er også en kjent kulturby. I mai hvert år arrangeres en internasjonal teaterfestival med deltakere fra hele Europa. 3 km vest for bykjernen finner du Piatra Neamts mest populære utfartsmål, Batca Doamnei-sjøen. Om sommeren kan du svømme og leie småbåter i innsjøen.

HOTELLER I PIATRA NEAMT

Pensione Elis

Hotel Ceahlau

Hotel Bulevard

Hotel Central

www.tourneo.ro

CAMPING:

Camping Strand - teltplass og småhytter til leie. Ikke langt fra jernbanestasjonen.

TEATER i helgene i UNGDOMSTEATERET på Piata Stefan Cel Mare.

Togtider:

www.cfr.ro

Gode bussforbindelser til Bicaz og Bacau

TAROM har kontor i byen, men ingen aktiv flyplass.

LINK http://www.piatra-neamt.net

image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015