JUL

image

Send julekort på rumensk med Bascalie.ro >>

COLINDE BETYR AT JULA KOMMER.

De av oss fremmede - ( på rumensk er utlending tilnærmet lik ordet ” fremmed” )- som bor i blokk i Romania rundt juletider, kan ikke være i tvil om at jula nærmer seg. Det ringer stadig på døra og utenfor står det småfrosne barn og synger rumenske julesanger – eller colinde. De forventer en liten mynt eller litt godis for innsatsen. Det er en vakker tradisjon på mange vis, men ikke bare. Det er tilnærmet terror når det ringer på døra hver halvtime og mer eller mindre vakker julesang gir ekko i blokkoppgangen. Og når selve julekvelden nærmer seg, er det ikke bare søte barn som står utenfor. Det kan være rustne menn i satt alder og med plommebrennevinsdråper rundt munnen. Eller en godt innpakket big mama med altfor mange unger på armen.

Som utlending er det ikke alltid så lett å takle alle disse teaterforestillingene på døra. Innfødte naboer overser ringinga for det meste, de er ikke - som oss - nysgjerrige en gang. En tysker i en naboblokk forteller han var dum nok til å betale en colindetrupp for å forsvinne fra ytterdøra si. Resultatet var en invasjon av colindesangere som sang høyere og verre enn noen.

Nåja, som kjent har sak mange sider. Sist nyttårsaften tidlig ettermiddag stod et helt sigøynerorkester i oppgangen. Det svingte utrolig. Alle naboene kom ut, heiv sedler i hatteboksen og danset i vei på trappesatsene. Det var nesten trist da de dro etter en halvtimes show.

COLINDE PÅ NETT:

www.colinde.org

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015