MIERCUREA - CIUC

image

 

Er du ølelsker og har fartet rundt i Romania? Riktig! Ølet CIUC blir laget i denne byen. Ølet har gjort byen vide kjent, men den har også mer å by på.

Med sine 47000 innbyggere ligger Miercurea - Ciuc rundt 85 km fra Sighisoara og er et senter for den ungarske Szekely-kulturen.  Szekelyfolket var en ungarsk stamme som bosatte seg i Transylvania for over 1000 år siden. Det finnes flere teorier om tidligere bosettinger også, men dette er kontroversielt siden det har vært en årelang konflikt mellom ungarere og rumenere i Transylvania. Under andre verdenskrig ble mange av disse rumenske ungarerne fordrevet.

Tradisjonelle Szekelylandsbyer finner du rett utenfor byen. Misentea, Leliceni og Armaseni er navnet på noen av dem. Mange av skiltene inne i byen er også ungarske. Szekelyfolket har også sin egen nasjonalsang som kort oversatt heter; " Gud, la oss ikke miste Transylvania!" Nettsted: http:szekhimn.htm

Miercurea - Ciuc er en av de eldste byene i Romania. Byens historie er preget av møtet mellom ungarsk og rumensk kultur, og minnesmerkene i byen er høyst levende. Det imponerende Mikoslottet huser Szkelymuseet og forteller om byens historie blant annet gjennom et bibliotek med 8000 gamle bøker. Slottet ble bygget i 1621 og var residens for en ungarsk kommandant. Museet har også arkeologiske utstillinger og en fargerik display av vevekunst.

I sentrum finnes også Rettspalasset og Rådhuset fra henholdvis 1904 og 1898. Som mange andre steder gikk kommunistdiktatorens bulldozere amok også i denne byen på slutten av 80-tallet. Resultatet ble et stalinistisk Borgersenter på ruinene av flere eldre bygninger.

Fransiskanerklosteret 2 km sør for sentrum fra 1442 er i dag et pilgrimssted for etniske ungarere i området. De møtes her på Whitsøndagen for å feire sitt slektskap og sin bakgrunn. I 1557 prøvde ungarske tropper å ta klosteret for å omvende Szekelyfolket til en riktigere form for katolisme, men Szekelyfolket gikk seirende ut av det blodige slaget.

Miercurea - Ciuc er en interessant og levende by. Her er flere gode hoteller, barer, kinoer og restauranter. Og ølpuber selvfølgelig.

Hoteller finner du på www.tourneo.ro

Det finnes flere lokaltog og seks ekspresstog til Brasov pr døgn. Reiselengda er 95 km. To ekspresstog til Bucuresti daglig. ( 235 km ) www.infofer.ro

Det går også flere busser til Budapest. Ca 200 kr retur.

Web:

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015