PÅSKE

Påskehilsener og andre sesongkort kan du sende på rumensk fra nettstedet www.felicitare.ro
image
Sammen med jul er påske den viktigste høytiden i Romania. Selv under kommunistregimet ble påsken feiret på tradisjonelt vis. Både da og nå var også påsken en feiring av våren. 
Den rumenske påsken kommer ofte et par uker etter vår påske. Andre ganger er det sammenfall.
Den rumenskortodokse kirken ser på Jesu oppstandelse som den viktigste hendelsen i kirkeåret. En rettroende rumener overholder også både faste og seremoniene som holdes i god forkant av selve påskedagene. Når påsken kommer, skal alt være klart. 
imageMan har storrengjøring huset, har på seg nye klær og bader før man går til Kirken første påskedag. Hjemme står bordet dekket med all mulig mat og påskeegg malt for anledningen. Tradisjonen tro skal ungene lete ute i vårgraset etter gaver og påskeegg 
Eggmaling er en tradisjonell folkekunst i Romania. Man legger tid og flid i malinga i visse kretser, mens man i vanlige hjem maler eggene ensfargede. Egget symboliserer gjenfødelse og fornyelse. 
På landsbygda er påsken tida da alle som har bruker sin bunad. Man bærer tente stearinlys i handa under midnattsmessa, og etter messa går man hjem og spiser ost og lam - og skyller det ned med en skvett plommebrennevin. 
Og god påske heter PASTE FERICIT på rumensk. Første påskedag derimot hilser man hverandre kun med ordene " Jesus er oppstanden" og da skal man svare " Det er sant" . Deretter kakker man egg med gode venner - og hvis man bor i by drar man ut i det grønne utenfor byen og griller med slekt og venner.
Fridager er bare 1.og 2de påskedag. Den siste bare delvis. 
Påskehilsener:
http://felicitari.rol.ro/felicitari/746.htm

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015