DEVA

image

DEVA er hovedstaden i Hunedoara fylke og har over 80000 innbyggere. Elva Mures renner på den ene sida av byen. Deva er en gruve - og industriby, men har også et universitet som fokuserer økologi og turisme. Byen er likevel mest kjent for to ting; et gammelt festningsverk og det faktum at Deva er hovedbase for Romanias turnere på olympisk nivå. .

Devas "citadel" eller gamle festningsverk gikk bokstavelig talt i lufta i 1849 da festningens kruttlager eksploderte, men dette hindrer ikke at citadelen er byens store turistseverdighet den dag i dag.

Festningen ruver 300 meter over byen og arbeidene startet så tidlig som 1385 da Habsburgerne kontrollerte området. En røff legende påstår at en av konene til forvalterne ble murt levende inn i murene for å sikre byggverket. Festningen har også vært brukt som fengsel, men har stort sett vært objekt for krigshandlinger mellom østerrikere og ungarere, bønder, tyrkere, bulgarere og nasjonalister. Et museum finnes selvfølgelig og ved foten av festningen ligger Magna Curia- palasset fra 1600-tallet med en liten tilliggende park.

Dessverre har man kopiert Hollywood ved å kline DEVA i megabokstaver nedenfor festningsmurene. Men man venner seg.

Deva er overraskende livlig, med diskoteker, barer og flere restauranter i toppklasse. Klatrere og turgåere bruker ofte byen som base for turer i Retezatfjellene i nærheten. Om Deva ikke er på Romanias topp 10-liste når det gjelder turisme, så er byen ikke langt unna. Shopping er det også gode muligheter for, med kjente varehus i sentrum og flere markeder spredt ut over sentrum.

Overnattingsmulighetene er mange og tilbudene er gode i det billige backpackerskiktet.. En veldrevet campingplass - Complex Turistic Strei finnes 17 km utenfor byen på veien til vakre Sibiu.

Tog til Budapest tar 4 1/2 time og bussene går blant annet til Hunedoara 22 km unna, til Oradea 190 km unna og Timisoara 160 km unna.

Hotellene SARMIS, DECEBEL, VILA VENUS og DEVA med flere finner du på Deva-søk på | www.tourneo.ro

Weblink: www.radur.demon.co.uk/deva.html

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015