LANDSKAPET I ROMANIA

image

Topografien i landet domineres av de store fjellkjedene som kalles Karpatene. Karpatene kommer inn i nord via Ukraina, tar en sving, først sørøst og deretter vestover og inn i de sentrale delene av Romania. Så svinger Karpatene sørover igjen og krysser Donau som utgjør grensa til Bulgaria i sørvest.

Karpatene deles inn i tre: Øst-Karpatene, De Transylvanske Alpene og Vest-Karpatene. Fjellkjedene utgjør 30% av Romanias totale areal. Landets høyeste topp Moldoveanu er på 2544 meter og ligger i Transylvania.

De sørlige og østlige delene av Romania består av fruktbare sletter som blir vannet av Donau og sideelvene til Donau. Langs Svartehavet er det milelange strender avbrutt av kratt og klipper, før Donau renner ut i Svartehavet ved grensen til Ukraina og lager et gigantisk delta , - et sumpområde som stadig er i forandring. Romanias landareal utvider seg på denne måten hele tida. Området inneholdet også innsjøer med ferskvann. - Mot grensa til Republikken Moldova i øst og Serbia i vest er landskapet kupert, med bakker og små daler. I Romania finnes alle landskapsformer, fra alpine fjell til sletter og en riviera. Fra naturens side har landet noe å by på til alle årstider.

image

image 

Link: www.alpinet.org

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015