SFINTU GHEORGHE

imageSFINTU GHEORGHE er navn på flere tettsteder i Romania, men byen Sfintu Gheorghe ligger i Transylvania - og er knyttet til den ungarske minoritens historie i det som i dag er Romania.

På ungarsk heter byen SEPSISZENTGYÖRGY. På rumensk opptrer også bynavnet tidvis med en a etter sf, altså Sfantu Gheorghe. Byen har 67000 innbyggere og er et kjerneområde i Szekelykulturen, der to tredjedeler av innbygggerne har ungarsk opphav.

Byen har sin egen avis på ungarsk og huser en av Romanias to ungarske teatersaler. De fleste gateskilt er på ungarsk.

Byen ble først registrert i 1332 og var et senter for szlekierne med sine store forretningmarkeder. Bystatus ble tildelt i 1461. Tyrkerne okkuperte byen og mer eller mindre raserte den i 1568 for å gjenta ugjerningen i 1671. En pest herjet Sfintu Gheorghe i 1717 og elendigheten var fullkommen.

Det største etnografiske museum for szlekierne finnes i byen. Først grunnlagt i 1979 for deretter å ha bli bygget om i 1913. Museet har et stort uteareale med orginale hus og et stort bibliotek inne. Og en stor "Szlekyport " med flotte graveringer og utskjæringer.

Kultrusenteret i byen huser Det demokratiske partiet for ungarere i Romania og partiet er representert i det rumenske parlamentet.

Sfintu Gheorge har også en moderne gresk-katolsk katedral fra 1991 og en ortodoks katedral fra det 16de århundre. Keptar Kunstgalleri i byen stiller ut kjent samtidskunst fra flere land.

WEB:

http://www.sfantugheorghe.ro

  • Hoteller: www.tourneo.ro

  • Togtider: www.infofer.ro - Togreisen er på rundt 200 km og reisen tar rundt 3 t 40 min. det er tre avganger pr dag, også en IC - forbindelse.

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015