SLOBOZIA – BYEN MED “DALLAS” - KOPI

image

I nærheten av byen Slobiza ligger en kopi av farmen Southfork i TV-serien Dallas. Kopien Hermes Land er bare litt større, noe også skuespillerne i Dallas kommenterte da de besøkte kopien i Slobiza. Kjører du bil fra Constanta til Bucuresti og tar rette veien, kan du se kopien fra veikanten.

Eieren - som nå er i fengsel ( gjett hvorfor ) - har også bygget en kopi av Eiffeltårnet på området som en del av en privat fornøyelsespark. Tårnet er 54 meter høyt- Du må se dette for å tro det.

SLOBOZIA har 52 600 innbyggere og byen ligger i den varmeste klimasonen i Romania.  Slobozia er en by med stor gjennomgangstrafikk til og fra den rumenske kysten for de som tar en alternativ rute. En del koselige spisesteder finnes, men en følelse av å være i en slags rufsete transittsone gjør at man gjerne vil komme seg videre.

Byens navn betyr trolig " frihet"  De flate områdene rundt byen ga liten beskyttelse mot inntrengere i gamle dager, og bøndene i området måtte betale skatt både til taterer og ottomanerne for å få beskyttelse.

Ferieområdet AMARA ligger bare noen kilometer fra Slobozia og er et paradis.

WEB:

http://www.sloboziail.ro/ - kommunens webside.

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015