MIHAI EMINESCU

1850 - 1889 | Nasjonaldikter |  "Romanias Wergeland"

Mihai Eminescu blir sett på som Romanias nasjonalpoet. Han ble født i Botosani og døde i Bucuresti 38 år gammel. De siste fem årene var han syk, rammet av en lammelse i hele kroppen.

image Han studerte filosofi i Berlin og Wien, og arbeidet seinere som biblotekar, grunnskoleinspektør og avisredaktør. Han skrev mye, men lite ble utgitt mens han levde. Han fikk utgitt samlingen POEZII i 1883, mens det meste av hans produksjon ble utgitt seinere. Ikke minst gjelder dette eventyrene og historiene han skrev ned som utkast og nærmest kladd.

Hans mest populære dikt er de som handler om naturen og kjærligheten. Diktene er preget av melankoli, livssmerte og nesten en lengsel etter døden. Alt er formet som klare tanker og med en slags melodi som undertekst.

Eminescu var en akademiker som holdt seg strengt til grammatikk og språkregler, derfor ble diktene på en måte mer sofistikerte enn vanlig talemål og prosarumensk. Selv om du som utlending har lært deg rumensk, er det ikke uten videre lett å forstå Emenescu på orginalspråket.

Eminescu var sterkt påvirket av tyske tenkere og poeter, først og fremst Schopenhauer. Han oversatte også en rekke av Fredrich Schillers dikt til rumensk.

Det er vanlig å lære Eminescudikt utenat i den rumenske skolen, og diktene hentes gjerne fram i høytidelige og viktige personlige sammenhenger.

Flere malere har også malt bilder med inspirasjon fra Emenescu sine tekster. Gater, veier og torg i Romania har blitt oppkalt etter poeten. Mange bokhandlere bruker også Eminescu som bedriftsnavn.

Web: http://www.cimec.ro/Carte/eminescu/me.htm | link |

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015