SUCEAVA

image

SUCEAVA var hovedstad i Moldova fra 1388 til 1565 og har vært et betydelig kommersielt senter opp gjennom tidene. Romanias største hersker opp gjennom tidene, Stefan Cel Mare, hadde Suceava som base. På slutten av perioden hans i 1504 hadde byen hele 40 kirker. Suceava er innfallsporten for alle som vil se de verdenskjente malte klostrene i Bucovina-regionen.

Under Ceausescuperioden var Suceava papirbyen framfor noen annen. Papirproduksjon er fortsatt en viktig næring, selv om omfanget har gått noe ned.

Suceava har 118000 innbyggere og i midten av august arrangeres en svær moldovensk festival i byen. Festivalen trekker til seg turister fra hele Romania og er den eneste perioden det kan være vanskelig å finne overnatting i byen.

Byens sentrum er Piata 22 Decembrie. Et blomstermarked finnes like ved, ikke langt fra Hotel Bucovina. Byen har to jernebanestasjoner som begge ligger i den nordlige delen av byen. Trolleybusser tar deg greit til begge. Den ene stasjonen Gara Suceava Nord er en endestasjon. Den andre stasjonen tar tog i  transitt.

4 ganger i uka går det fly mellom Suceava og Bucuresti. Flyplassen ligger 16 km fra sentrum, og TAROM har gratis buss til og fra avgangene, - fra sitt kontor i Str Necolae Balcescu #2. Billetten koster i underkant av 500 NOK.

Nærheten til nabolandet Ukraina gjør en reise dit mulig , forutsatt at du har visum.6 busser går til Ukrainas Cernauti daglig , unntatt mandager. Turen er på 90 km og billetten koster ca 50 kr.

Severdigheter i Suceava er først og fremst de malte klostrene i områdene rundt, men inne i byen er Kulturhuset, Princely Palace og Dimitrukirken verdt et fotoklikk. Hanul Domnesc er et gjestehust fra 1600-tallet som huset et etnografisk museum med en god samling nasjonaldrakter. Den gamle jødiske kirkegården og den nye jødiske kirkegården gir kraftige kontraster, begge finnes i nærheten av hovedpostkontoret.

I Sentralparken finnes et historisk museum som har fått flere priser for sin måte å gi informasjon på, og i en sidegate til parken finner du St Johannes Den Nye-klosteret . Klosteret er slitt, men veggene kan gi deg en forsmak på malerkunsten som preger klostrene i Bucovinadistriktet. I Parcul Cetatii vil du finne en stor statue av Stefan Cel Mare til hest, og festningen Cetatea de Scaun som Stefan den store bygget ut - og som på mange måter er byens landemerke.

Selv om Suceava er en relativt beskjeden by i rumensk målestokk, er nattelivet godt utbygd og det finnes en rekke kinoer som viser de siste filmene. Folk er vennlige og gjestfrie - og stolte av sin historie. Suceava er hjertet av det rumenske Moldova. Bare storbyen Iasi sies å være stoltere.

Hoteller Suceava: www.tourneo.ro  | link |

Internettside: www.suceava.ro | link |

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015