CAMPULUNG MOLDOVENESC

Det er to kjente byer i Romania som bærer navnet Campulung. I tillegg til Campulung Arges finner vi Campulung Moldovenesc som en liten og spesiell utkant helt øst i landet i regionen Bucovina. RR har fått mail fra nordmenn som regelmessig besøker byen, driver hjelpearbeid der og som har blitt glad i denne delen av Romania.

CM er turistmessig først og fremst et utgangspunkt for turgåere i Rarau-fjellene som ligger 15 km fra selve byen. Området er vinterstid et sentrum for alle som liker å gå langrenn. Det finnes også en 800 m nedfartsløype for slalåmfrelste, men bortoverski er tingen i denne delen av vinter-Romania. Selve byen CM ligger i en høyde av 621 meter over havet. Siste søndag i januar er det en stor vintersportfestival i CM.

image

CM har også en viss tysk historie. Tyske gruvearbeidere bosatte seg i byen rundt 1800 etter påtrykk fra myndighetene i Habsburg. Likevel er det rumensk treverk som dominerer byen, både bygningsmessig og i all treskur som lages og selges til turister. Et lite hus i byen har en merkelig utstilling av treskjeer, det samme har byens treskjærermuseum. Her er treskjeer formet som hjerter, som smykker,som kjeler og redskaper.

I CM er det enklest å bo privat, eller på Complex Touristic Semenic og Hotel Zimbrul.

Se www.hotels.ro | link |

CM er også en utmerket base for besøk til alle severdige kloster i området.

Link | Rådhuset

image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015