SINAIA

image
Sinaia er en vakker liten by som ligger i Prahovadalen og som det alltid er hyggelig å komme tilbake til. Byen er mest kjent for å huse Kong Carol den første sitt sommerpalass, PELES-slottet, men omgivelsene er også flotte for fjellaktiviteter både sommer- og vinterstid.
Sinaia ligger på hovedveien DN1 mellom Bucuresti og Brasov og togene fra hovedstaden til Brasov stopper også her. Avstanden til Brasov er 48 km. Kommer du med tog fra Bucuresti kan du se opp i fjellsidene og se et krusifiks som er reist på en av toppene ved Sinaia.
Fra stasjonen går du opp trappene til byens vakre sentrum, og her fungerer det meste. Sinaia er også velsignet med flere bankautomater enn det størrelsen skulle tilsi.
Sinaia har en rekke gode hoteller i alle prisklasser.Det dyreste etter det vi har fått opplyst er HOLIDAY INN RESORT SINAIA ( tel 310440). Billigere er HOTEL ECONOMAT ( 31 41 51) og HOTEL INTERNATIONAL ( 31 38 51). En rekke **-stjerners hoteller som CARAMAIN, GURA DIHAM, MONTANA, PALTINIS og SINAIA er ikke nødvendigvis billigere enn f.eks ECONOMAT, så det lønner seg å undersøke i forkant.
Det går også an å leie hele villaer hvis man er en mindre gruppe, f.eks VILLA CAPRIORA og VILLA MOVILITA
Diskoteker og klubber er mange til liten by å være siden Sinaia har turister året rundt. ADRIAS er lite og plassert i en kjeller, mens AMASIS BAR AND DISCO skal være det hippeste på denne siden av Karpatene. Andre: BLUE ANGEL BAR - en cowboybar med spilleautomater og BLUE ANGEL DISCO, en mørk dansebule med langbord og techno. Det største diskoteket er i kjelleren på hotellet med samme navn, DISCOTECA SINAIA. Lokalet er for stort og nakent til at det er trivelig, sier de som har besøkt stedet.
Sights:
PELES-slottet, mini-PELES og SINAIAKLOSTERET.
image
SKI:
Ikke langt fra Pelesslottet går gondolbanene opp i de store høydene i Bucegifjellene.

Togtider til og fra Sinaia: www.cfr.ro
Hoteller: www.tourneo.ro
Side om alle skisportsteder i Romania
http://www.ski-in-romania.com 

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015