ARAD

Arad har flyplass og flyplassen har nylig fått internasjonale avganger, blant annet til Stuttgart i Tyskland. TAROM har en gratis shufflebuss til og fra flyplassen og kontoret på Strada Unireii.

FLYTIDER FRA ARAD | link |

imageDet bor 185000 innbyggere i Arad. I byen finnes minnesmerker fra den tida byen var en del av Østerrike-Ungarn.

Den største severdigheten i Arad er den stjerneformede gamle bydelen bygget på 1760-tallet etter ordre fra den habsburgske dronning Maria Terese. I dag er bydelen en militærbase, og dessverre stengt for offentligheten.

Byens mest imponerende bygning er det neoklassiske rådhuset. Historiemuseet huser Arads filharmoniske orkester, og langs Mures-elva ligger den velstelte Ungdomsparken. (Parcul Copilor)

Arad har også en jødisk synagoge i Strada Dobra.

Er du først i Arad, er det lett å komme seg videre til andre deler av Europa, først og fremst via Ungarn. En rekke busser bringer deg til alle deler av kontinentet. Til Budapest koster en billett ikke mer enn 90-100 kr.

Men først og fremst er Arad en stort jernbaneknutepunkt. Det er 9 avganger til Budapest daglig, en tur som tar 3 1/2 time, og til Warsjava er det en avgang daglig ( 15 timer) Fra Arad går det direktetog til flere steder i Romania.

 

Internettside:

www.arad.ro  | link |

Denne internettsida er god og oversiktlig, og du finner det meste du trenger å vite selv om den er på rumensk.

www.drum.ro - veianvisninger i Romania

www.cfr.ro - togtider med priser i Romania

www.sosele.com - veifinner på engelsk for Romania

Arad ligger 6 mil nord for Timisoara og er mest kjent for vindyrkinga i regionen rundt  - og at byen er siste stopp før en av de viktigste grenseovergangene til Ungarn.

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015