BISTRITA

image

Byen Bistrita ligger i Draculaland,- som en historisk link mellom Transylvania og Moldova. Hvis vi sjekker Bram Strokers historie om Dracula, så er det i Bistrita hovedpersonen Jonathan Harker overnatter før han fortsetter til Draculas slott. Og du kan som han – overnatte på det tostjerners vertshuset Coroana de Aur – “Gullkronen” for rundt 200 Nok natta.. Men bestill tidlig, alle turister vil bo her selvfølgelig.

Som om ikke alle Draculaforbindelsene er nok, så er Bistrita kjent for omfattende heksebrenning i middelalderen. Overtro, legender, heksekunst og fantastiske historier er kulturarven i denne regionen.

Den transylvanske Draculaforeningen arrangerer Dracula-turer til det de kaller Draculaslottet i Tihutapasset, et slott som i dag er innredet i uhemmet kitsch. Samme forening går heller ikke av veien for å arrangere hekserettssaker i teaterstil - der mistenkte kvinner senkes bundet på hender og føtter ned i elva. Som kjent; hvis de var uskyldige, så sank de, hvis de var skyldige holdt de seg flytende og stod dermed i ledtog med Djevelen – og kunne dermed brennes på bålet rett etterpå. Hennes eneste redning var om en mann i mengden ba om å få gifte seg med den ulykkelige kvinnen. Dette er selvfølgelig hovedingrediensene i showet.

Bistrita har også andre severdigheter, blant annet en evangelisk kirke og en ortodoks kirke fra så tidlig som 1270. Her finnes også en statue av den rumenske romanforfatteren Liviu Rebreanu. Sakserne kontrollerte Bistrita i lange tider, og har satt sitt preg på byen. SUGALETE-høyden er et eksempel, her er 13 hus murt sammen av steinarkader og gjør at disse terrassehusene har overlevd lenger enn det plasseringen skulle tilsi.

Murene fra 1300-tallet som beskyttet byen mot stadige angrep fra tyrkere og tartarere, finnes det rester av langs kommuneparken på byens nordvestlige side.

Byens mest originale severdighet finnes faktisk 7 km utenfor selve byen i landsbyen Dipsa. Her er trolig verdens eneste kirke tilegnet en gris! På en av murtoppene til den gotiske kirken i landsbyen finnes en enestående skulptur av en gris med åpen munn. Legenden sier en griseflokk ble jaget over marka der kirka står, men en gris ville ikke subbe videre. Han snøftet opp jorda med snuten og en gullmynt kom til syne. Grisene snudde og kom til unnsetning og snuta opp en hel brønn med gullskatter! I begeistring over lykken og rikdommen bygget landsbyboerne en kirke til ære for grisene!

Hoteller i Bistrita:

COROANA DE AUR

HOTEL STEFAN

HOTEL CODRISOR

HOTEL CORA

HOTEL BISTRITA

Detaljer på www.tourneo.ro og “ Bistrita”

BUSSER

daglig til Targu Mures 90 km

Sighisoara 146 km

Togforbindelser på www.cfr.ro - men du må ta et lokaltog ( 15 min) til SARATEL for å nå de raske togene til Brasov, Baia Mare og Satu Mare.

LINK:www.bn.ro

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015