HISTRIA - GRESKE OG ROMERSKE RUINER VED DEN RUMENSKE RIVIERA

image

På vei til Donaudeltaet fra Mamaia og storbyen Constanta, kan man ta en avstikker til Histria – 70 km nord for Constanta. Du kjører til Navodari, tar av til Corbu og fortsetter rett fram til et lite enslig skilt forteller om unike severdigheter.

HISTRIA ble grunnlagt 657 før Kristus og ble en av de største handelsbyene i regionen, også til tider større en Constanta. Gotiske angrep ødela byen sammen med at sand fra havet sperret havnen, og i det sjuende århundre etter Kristus ble byen forlatt. Hvis du har sett POMPEII i Italia, vil du ikke bli særlig imponert, men hvis ikke - så vil du finne ruinene, de romerske badene, restene av de greske templene og murene storslagne.

Du kan gå fritt rundt i de opprinnelige gatene i det som i dag kalles HISTRIA ARKEOLOGISKE KOMPLEKS – ca 4 km fra landsbyen Histria.(Noen steder er navnet skrevet Istria) Arkeologisk funn er godt utstilt i MUZEUL HISTRIA. I noen av baderommene kan du se mosaikkgulvene slik de var i romertiden. Her finne også restene av et gresk tempel.

HISTRIA er beskyttet av UNESCO og nye funn er gjort de siste årene. HISTRIA er en av Romanias viktigste severdigheter historisk. Det er lett å komme seg til Histria med bil fra Mamaia, men veien er smal og dårlig skiltet. Du trenger et kart. Utgravingene går helt ut mot Svarthavet, og man kan bade fra noen av sandstrendene på en varm sommerdag.

Ute i området finnes også en rekke fuglearter og flokker av pelikaner kan dukke opp. Området er relativt stort og dekket av gress utenfor. Her finnes en del gresslanger, så det er smart å ha på seg tette sko.

Området er åpent året rundt og en mindre inngangsavgift betales i museet. En liten primitiv, men hyggelig cafè finnes til venstre for parkeringsplassen.

Romaniakontakt har besøkt Istria både sommerstid og vinterstid, og selv om det er flere turister sommerstid, så er jeg forundret over hvor liten interesse det er for dette unike stedet. Det virker som om rumenske turistmyndigheter markedsfører Istria på papiret, men overlater til utenlandsk finansiering å drive anleggene uten å se drifta i kortene.Veiskiltingen er elendig, vedlikeholdet på bingoplanet og guidinga nedlagt i perioder. Synd, Romania!

image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015