RUMENSK TV

Watch live streaming video from liveiftv at livestream.com

Oversikt over de vanligste rumenske tv-kanalene

Det er mulig å få inn rumenske TV -kanaler hvor det måtte være i Europa med parabol via f.eks DigiTV og Focusat, men disse selges kun i Romania på grunn av rettighetsforhold. På nettet derimot kan man få inn de fleste rumensk kanaler live med bredbånd. Noen tar seg betalt, men det er mange nok som sender gratis til at man kan holde seg oppdatert både på nyheter og kultur.

RUMENSK TV VIA INTERNETT 

Et alternativ til kronglete mottak av rumensk satellitt-TV, kan være streaming av rumensk TV på nettet.

Noen få stasjoner som ProTV International  | www.protv.ro  | har betalingstjeneste for slike sendinger, men vi har sjekket de som gir sendingene gratis. Sendingene har vi prøvet ut med 10Mbs bredbånd, og kvaliteten på sendingene varierer mye. Spesielt hvis man vil kjøre dem i fullskjerm eller via sin vanlige TV-skjerm.

http://wwitv.com/television/173.htm| Oversikt over rumensk internett - TV.

Direkte til noen av kanalene til venstre.

WWW.MEDIAPLANET.RO | oversikt over rumensk massemedia

Alpha TV Bucuresti

Antena 2

Antena 3

Antena International

Axa TV

B1

Brava TV

Canal Teleshop

Constanta TV

Cosmos TV

Credo TV

Digi TV Info

Etno TV

Euforia Lifestyle TV

Euro Channel

Favorit TV

GoodLife Channel

If TV

Kanal D Romania

Kiss TV

Light Channel TV

Meteo TV

Mynele TV

N 24

One TV

Party TV

Pratech TV

Prima TV

Pro TV International

Realitatea TV

Speranta TV

Taraf TV

The Money Channel

Trinitas TV

TV Neptun

TVR 3

TVR Cultural

TVR Info

TVR International

TVRM Cultural

TVRM Educational

TVT 89

U

West TV

RUMENSK TV GENERELT 

Fra å ha bare to kanaler med et par timers sport og statsinfo under kommunismen, - har Romania i dag over 30 ulike TV-kanaler.

Fortsatt er TVRomania 1 den mest ansette kanalen når det gjelder nyheter og sport, selv om den fortsatt indirekte er statsstyrt. Nyhetene kan ligne regjeringens pressemeldingstjeneste på det verste, sammenlignet med den pågående og kritiske kanalen Antenna 1. TVR1 har også en internasjonal versjon, TVR-international og en tvillingkanal, TVR2.

ANTENA 1 er en populær kanal, med Antena 3 som bare sender nyheter. NATIONAL TV er en annen mye sett kanal.

Sammen med TVR1 er PROTV og PRIMA de mest populære kanalene. PROTV har også en internasjonal versjon; PROTV INTERNATIONAL. PRO CINEMA sender filmer av ulik årgang. Blant rumenere flest er mitt inntrykk at PRO-TV er den kanalen flest ser på når de skal ha underholdning.

REALITATEA sender nyheter 24 timer i døgnet, det gjør også OTV med unntak av sigøynermusikk om natta, -  KISS TV, U og MTVRomania popmusikk 24 timer i døgnet, og den spesielle ETNO sender folkemusikk dagtid. MUSICMAX er noe så unikt som ungarsk-rumensk pop-TV  Og TARAF sender bare manelemusikk. ( Hva manele er >> )

U er en ny interaktiv musikkanal på TV. DDTV en slags avlastningskanal til OTV med prat som hovedingrediens.

PRIMA sender såpe, film og chatshow, det gjør også  Antena1 og 2. ACASA er såpekanalen framfor noen, der søramerikanske snørrdrama dominerer. FLUX TV og JETEX har også rumenske utgaver.

HBO er den mest populære betalkanalen når det gjelder film over kabel. BTV1 er hovedstadens nye Tv-kanal ( BucurestiTV1) og den sendes også over kabel til hele Romania. Kanalen har et nyhetspreg om morgenen, og kjører nye serier og dokumentarer i prime time. Den forsvant en stund siden den ikke hadde lisens, men er nå inne i kabelvarmen. Et B2 er også etablert. AXN sender filmer. Det samme gjør PRO CINEMA. Filmene er tekstet og sendes på orginalspråket.

Lokalt sett er det også ofte en eller to kanaler i de større byene, kanaler som er eid og styrt av lokale businessinteresser. ( = lokalpolitikere)  F.eks i Constanta har vi NEPTUN TV og MTC. ( Maritim Training Centre) Den siste med en snodig eierstruktur.

TV Moldavia sendes også i enkelte kabelsystem. Som utlending kan det være interessant å se på nyhetene fra denne bortglemte naborepublikken til Romania. Står det ille til i Romania, så er det verre her.

Siden de fleste rumenere bor i blokk, er kabel-TV vanlig og billig. Det er ikke uvanlig at et nett har 50-60 kanaler der over halvparten er utenlandske. CNN EURONEWS og EUROSPORT finnes i alle, mens BBC WORLD forsvant i de fleste selskapene - for nå å være tilbake de fleste stedene. Hvis det er riktig som enkelte sier at BBC WORLD ble tatt bort etter at daværende Nastaseregjering utalte seg negativt om kanalen, så er det skremmende. Kanalen er i alle fall tilbake. SKY NEWS finnes også en del steder.

Reality TV har et stort publikum i Romania, de har BIG BROTHER / FRATE MARE på rumensk og søramerikanske såpeoperaer i dusinet, såkalte TELENOVELAS. En ny kanal - ROMANTICA - styrker tilbudet. De sies at rumenske husmødre kan spansk av den grunn. Det finnes også en rumensk versjon av HALLMARK. Adult TV med xxx finnes også i kabelselskapene og det virker som det rumenske markedet tenner på fransk erotikk.

Populært er også DISCOVERY-kanalene og NATIONAL GEOGRAFIC. TV5 representerer det franske tilbudet og RTL det tyske. Siden de fleste rumenere forstår italiensk, er flere italienske kanaler som RAI UNO lagt ut i kabelsystemene. Det samme er mange tyrkiske kanaler og et par greske eller arabiske. Alle kabelnett med respekt for sine seere har også en spansk kanal i pakken. Man er jo latiner!

Bucuresti 1 og 2 - eller B1 og B2 er de siste tilskuddene på rumensk TV sammen med ProTV Film. B1 og B2 startet opp uten lisens og ble så populære at de fikk slike etter noen runder.

Rumensk TV er i hovedsak kommersiell og baserer seg på reklameinntekter.

Nyheter direkte på pc-en fra Romania, pluss en rekke spesialprogrammer gratis:

www.tvr.ro

TV-PROGRAMMET I DAG PÅ

www.port.ro

På satelitt:

www.focussat.ro

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015