VENUS

BADEBYENE SATURN - VENUS - CAP AURORA OG JUPITER ER PÅ MANGE MÅTER EN FORLENGELSE AV HAVNEBYEN MANGALIA , OG DE GÅR OVER I HVERANDRE FØR MAN ENDER OPP I NEPTUN

image

 

imageVenus ble bygd ut som feriested i perioden 1969 til 1972. Etter å ha levd i skyggen av nabo  Neptun, er Venus i dag et område som blir mer og mer populært blant rumenerne selv. Tyskere, engelskmenn og en del skandinaver har også oppdaget denne trivelige badebyen.Man kan gå fra Saturn langs en strandstripe med et par småvann på andre siden der svaner koser seg i varmen.

Selv om havet ligger på begge sider av hotellområdene, er de skjermet for de kraftigste vindkulene fra havet. Og på tropevarme dager har man en naturlig luftkondisjonering. Alle hotellene i Venus har ulike jentenavn

Mens Neptun er langt større og har det heftige nattelivet, Venus har det lille og noe roligere formatet. Venus har akkurat tilstrekkelig med restauranter, butikker og småmarkeder til at vanlig turist ikke behøver å dra andre steder.

Uten at det har fått mye oppmerksomhet blant de store turistoperatørene, har investorer bygget flere lekre hotell i middelsjiktet, oftest med svømmebasseng rett mot havet. Det sies at de gutta som ikke har fått plassert pengene sine i Mamaia, har gjort det her. Venus  har rundt 25 hoteller. De fleste hotellene ligger rundt en liten innsjø, med Svartehavet på begge sider.

Spesielt vellykket er HOTEL CARMEN **** - med egen privat strand og kunstig lagune, og også et innendørs basseng.  Hotellet er åpent året rundt og har fått svært positiv omtale i flere reisemagasiner rundt om i Europa.

image

Link: www.hotelcarmen.ro

Et annet godt hotel i Venus er HOTEL PALACE | bilde øverst | LINK

Mellom Venus og Mangalia er det 3 km, og det er 2 km til den andre badebyen på veien dit; Saturn.

Andre veien nordover ligger en annen rolig badeby, Cap Aurora og deretter ender man opp i Jupiter før man er i Neptun.

Kart over badebyen Venus her
Link

image

 

OMRÅDET RUNDT VENUS

imageVenus ligger også som sagt nær havnebyen Mangalia - som har ca 40000 innbyggere - og som også huser Romanias marine. Ved å kombinere de relativt gode hotellene i Venus med natteliv og tilbud i Mangalia, kan man få en fin ferie. Siden Venus som badeby er svært liten og oversiktlig, er dette stedet for en rolig og avslappet badeferie. Venus og Saturn er "forsteder" til Mangalia, og Neptun er ikke langt unna andre veien nordover langs kysten.Tiggere og strandselgere av den masete typen er i praksis fraværende, restauranttilbudet er bra, men i det store begrenset til hotellene i området.

Mangalia som by er en trivelig overraskelse, med hvitmalte hus og orden i sentrum, et godt arkeologisk museum, og markeder og nok av butikker til at shopperen skal bli fornøyd. Mangalia er forskånet fra store og grelle kjøpesentra, her er det småbutikkene som dominerer.

Mangalia var også den første byen i Romania som innførte videoovervåking av trafikken i hovedgatene. Småkriminaliteten har gått kraftig ned etter dette. Mangalia har også nok av gode pizzerias og småelegante kafeer. Med mange utenlandske marinebesøk er de innfødte blaserte i omgangen med utlendinger, og byens bestehotell President er virkelig i toppskiktet i Romania når det gjelder service.

Hvis to uker i Venus kan bli for stille for mange, er badebyen et fint utgangspunkt for en del utflukter. Siden Bulgaria ikke er så langt unna, kan man ta seg ned mot grensa til Vama Veche. Om ikke annet for å se på atypiske turister på en annerledes Romaniaferie. Dit kommer man billigst med minibuss til Mangalia og videre nedover til 2 Mai og Vama Veche.

Fra stoppestedet på hovedveien tar man seg de 500 meterne ned til stranda i Vama Veche. Her bader enkelte uten tekstiler, og barene på stranda er frekventert av avdankede hippies fra hele kloden, og et sett lokale bohemer. En av Romanias mest markante popgrupper kaller seg "Vama Veche" - og har plassert stedet ytterligere på kartet. I Vama Veche finnes noen svært gode strandrestauranter som serverer rause porsjoner til gratispriser. Ellers selges ræl fra boder i veikanten, pluss kontantkort til mobilen din fra en campingvogn på stranda. - Kort om Vama Veche: Skittent? Ja. Sjarmerende? Ja.

Et par kilometer til, og du er i Bulgaria. Leier du taxi, kan du uten formaliteter da deg over til det slaviske nabolandet, uten at det er så mye å se umiddelbart på den andre siden. Men lang ventetid  på grenseovergangen kan forekomme, og for en snartur er det bortkastet fritid.

Fra Vama Veche skal det gå underjordiske tunneler i fjellskråningene som kommer ut på den bulgarske siden. Dette var en gammel smuglervei. Det sies at det fortsatt lar seg gjøre å bruke disse tunnelene, men bulgarsk grensepoliti venter sikkert på den andre siden. På grunn av en del store narkotikabeslag på denne overgangen våren 2003, vil en snartur over grensa nok også bli observert som påfallende. Har du mer tid, kan du ta deg ned til Varna og de mest populære badebyene i Bulgaria.

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015