TURDA SALTGRUVE

salina-turda

SALTGRUVEN I TURDA I RUMENSKE TRANSYLVANIA er kanskje den mest spektakulære av alle saltgruvene i Romania. Etter omfattende investeringen de siste årene, har den blitt kalt “ et paradis under jorden “ av utenlandske reisemagasin. Gruvedrifta ble stanset i 1932 siden primitivt teknisk utstyr ikke ble byttet ut med mer moderne. Effektiviteten var lav og andre produsenter av salt i Transylvania overtok markedet.

I 1992 derimot ble gruven gjenåpnet for turisme og medisinske behandliger, og er åpen for besøk gjennom hele året. Gruven inneholder en rekke severdigheter utover selve gruven.Blant annet er gammmelt gruveverktøy fra middelaldern utstilt, verktøy som er helt unike i Europa. Utstillingen er dedikert smedyrket på den tida. Alteret som er skåret inn i veggen og en stor gran skåret i tre er en annen del av denne utstilllinga.

Med penger fra EU ble Turda saltgruve gjenstand for en omfattende landskapsutforming i 2009 til 6 millioner euro. I 2010 ble gruven åpnet slik den framstår i dag, for turisme , sport og terapeutiske programmer. Saltgruven har et eget terapirrom, et amfiteater, idrettshaller, rom med bowling,minigolf og biljard og et utsiktfelt der man beundre ulike figurer og former i salt. Den største atraksjonen er en underjordisk saltvannssjø som er opplyst av små lysspotter og hvor man kan ta turer med småbåter.

Saltgruvens egen nettside: http://salinaturda.eu/program-vizitare/

image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015