Tog – og bussbilletter online i Romania

online
Mange reisende til Romania er ikke klar over at det i flere år har vært mulig å kjøpe tog – og bussbilletter online. Dette fungerer utmerket, og billettene er litt billigere enn om man skulle kjøpe dem på stedet. Noen ganger er tilbudene vesentlig lavere, spesielt på visse bussavganger. Billettene må kjøpes 12 timer – 24 timer i forkant, avhengig av tjenestens regler. Navnet til alle reisende må oppgis og skrives riktig.

Man betaler med kredittkort, printer billetten og denne gjelder sammen med id som pass eller førerkort. Rumenske borgere viser “buletin” Man kan ta også ta screenshot eller bilde av billetten i telefonen eller nettbrettet om man ikke har adgang til printer, og dette vil bli godtatt.

Referansenummeret må i så fall komme klart fram. Kontrolløren før eller under avreise har en digital oversikt over hvilke billetter som er solgt online og til hvem. 

Eneste problemet med slike billetter er om man annulerer reisen. Refund tar tid og man må inn på nettsiden igjen og reglene er ofte ikke på engelsk – hvis man ikke kan rumensk. Erfaringsmessig er det lettere å bytte eller endre billetter hos busselskapene enn hos togselskapet CFR.  Ser man bort fra denne biten er online billetter til tog og buss å anbefale for alle som vil sikre seg plass i forkant og slippe kømas på store stasjoner.

TOGBILLETTER: Klikk https://bilete.cfrcalatori.ro/vanzare/loginuser.aspx for direktekjøp online. Du må registrere deg først. Engelsk versjon finnes. Dette gjelder kun togbilletter med statsselskapet CFR. Private selskaper selger ofte kun billetter direkte i toget.

Unntaket er det moderne togselskapet  www.softrans.ro der man kan RESERVERE plass i toget og betale til konduktøren. Fungerer utmerket.  For info om togtider og priser uten å kjøpe billett med CFR: www.infofer.ro

BUSSBILLETTER: www.autogari.ro  Søk først bussavgang og deretter klikk CUMPAR BILET for den avgangen som passer

Samme tema:
http://leserinnleggropost.blogspot.ro/2015/10/er-billetter-online-sikkert-i-romania.html

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015