Sannheten om de underjordiske tunnelene under Bucuresti

Capture

Kilde | Cristina Raduta | Adevarul

De hemmelige tunneler under Bucuresti opptatt innbyggerne i Bucuresti i mange år. De som bor i den rumenske hovedstaden er fascinerte av labyrintene under byen. Sannheten om den såkalte underjordiske byen under asfalten er mangesidig.

I hundrevis av år var det adelsmenn som bodde i Bucuresti og som dyrket vin. De lagret vinen sin i kjellere. Store vinprodusenter plasserte hundrevis av fat og flasker med vin under jorden. I gamle Bucuresti var ran vanlig og krigene i regionen var en stadig trussel – og de rike vineierne bygget med tiden tunneler mellom vinkjellerne som de også kunne bruke som rømningsveier. En historiker ved navn Dan Falcan har dokumentert dette og sier at tunnelene var så store at vogner kunne passere gjennom den ved en eventuell flukt.

Mens noen tunnelene ble gravd ut for hundre år siden, er de andre bygget under en tidlig periode av Nicolae Ceausescu sitt regime.

Tunneler til alle viktige punkter i byen ble utviklet eksklusivt for Ceausescu. Hvis han trengte kunne han og sentralkomiteen i kommunistpartier flykte gjennom en avansert underjordisk labyrint. Noen av tunnelene var også fylt med vann. Vanndybden var en meter og man kunne passere gjennom dem med båt.

Da Folkets Hus seinere ble bygget kom spekulasjonene om en reell utvidelse av nettverket av tunneler. Spesielt at det under selve gigantbygningen ble konstruert spesialtunneler.

I et intervju for noen år siden sa Anca Petrescu – arkitekten bak FOLKETS HUS – at palasset huser to bunkere om kan rømmes og en bombesikker bunkers. Tunneler finnes på flere nivåer og noen av tunnelene har ingen utgang, mens andre er sikret exit fordi som kjenner systemet. Ryktet om at det var planlagt en hel underjordisk by er ikke riktig, sa Petrescu. Etter det hun vet er det 11 rom under bygningen og over 100 mennesker skal ha omkommet i arbeidsulykker mens de ble etablerte.

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015