SEMENIC – STILLE NATUROPPLEVELSER I VESTROMANIA

image

Semenicfjellene ligger i Vest-Romania på grensa til Serbia. Små feriebyer rundt Secu, Valiug og Trei. Stolheiser i drift om vinteren, rolige fjellferier om sommeren.

image Nesten ukjent blant vestlige turister ligger feriestedet Semenic i Banatfjellene i den vestlige delen av Karapatene. - Semenic har et subalpint klima med en gjennomsnittstemperatur i januar på minus 5 grader. Den gjennomsnittlige snødyden er på 90 cm og sesongen er vanligvis fra november til april.

Feriebyen Semenic når du ved å kjøre 35km fra byen Resita. Om sommeren preges den lille bygda av storbyfamilier som søker ro og fred, pluss yngre mennesker som driver hanggliding. Om vinteren er de fleste turistene skientusiaster som vil prøve slalåm for første eller andre gang. Er du glad i langrenn, finnes det også oppmerkede langrennsløyper i området.

 

image

Selve bygda Semenic ligger i fjellsiden med samme navn, men navnet Semenic brukes også som et fellesnavn for en rekke mindre feriebyer i samme området; Secu, Valiug, Trei Ape og Crivaia. Alle små idyller for de som vil vekk fra urbant stress.

imageEn noe uvanlig side ved Semenic er at nedfartene starter ved 1440 meters høyde og slenger seg ned til 650 meter. I Sverige har de noe lignende ved Hovfjället i Torsby, om ikke så store høydeforskjeller. Området har en vill og vakker natur med gode forhold for jakt. Flere museer i området viser jakttrofeer som man ellers ikke finner. - Det finnes også enn rekke huler i området som egner seg for utforsking sommerstid, og nybegynnere innen klatresporten drar gjerne opp den høyeste fjelltoppen i Banatfjellene - Piatra Goznei med sine 1447 meter over havet. Fjellet er lett å nå fra alle retninger.

Urskog finnes i området og spesielt er eikeskogen unik. Siden slutten av 1800-tallet har Semenic vært et ferieområde med en viss status i Romania

 

Birta village har nettsted:
http://www.turismromania.ro/complexvbe.html

Om fjellområdet generelt:

http://www.virtualmontana.org/virtualmontana/romania/places/banat3.htm

To hoteller i Semenic er GOZNA og CENTRAL.

Veiguide finner du på www.drum.ro

Andre fjellområder:

BORSA

Borsa ligger i Maramures, nær Rodnatoppene. Et lite sted, med et stort hotell. Rolig og stille. Turterreng, med fjellturer som et alternativ. Tett skog omkranser Borsa.

DORAU

Dorau er det sist utbygde fjellsportstedet i Romania. Ligger nær den kjente Mount Ceahlau-toppen, og flere nye løyper er konstruert i terrenget. Thermobad og en spesiell luft som trekker til seg turister som vil få bedre helse. Populært for hanggliderutøvere fra hele Romania.

ANDRE ALPINE FERIESTEDER:

    • VATRA DORNEI ( nord)

    • PALTINIS ( sentral- Romania)

    • STANA DE VALE ( vest I Romania)

image

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015