FORAN NY SOMMERSESONG PÅ DEN RUMENSKE RIVIERA

image

Reiselivsbransjen i Constanta har så vidt begynt å røre på seg i planleggingen av sommersesongen 2014. Gjennom et turistminister-vedtak for flere år siden er den offisielle rumenske badeferiesesongen ved Svarthavet fra 1 mai til 15 september, vi hadde nær sagt uansett vær og føreforhold. Dette til tross for at det kan være både varmt og flott i både april og oktober. At myndighetene har vedtatt en offentlig sesongperiode kan virke underlig, men er egentlig et forsøk på å utvide folks ferievaner, ikke det motsatte. Under kommunismen var det ferie i juli og august, og dermed basta. Hjemmemarkedet er det viktigste fortsatt for turistbransjen ved kysten, og mens mai og begynnelsen av juni har alt av tilbud og vær, er det tynt med turister – mens første del av august er en heksegryte med køer og slitne ansatte. Gamle vaner er som kjent vonde å vende, og det skal mye til for å få rumenerne til å ta ferie i juni. For utenlandske turister derimot er mai, juni og september glimrende tidspunkter for et besøk på den rumenske Svarthavskysten.

  • PRISENE |: De fleste antar at prisene ikke vil stige sammenlignet med sist sommer. Tvert om: Det er annonsert en rekke rimeligere tilbud enn sist sesong. Dette fordi fjorårets sommer var en vanskelig sesong for flere av badebyene, tross at antallet turister gikk opp for hele kysten når status etter sesongen ble gjort opp. Mens Mamaia, Costinesti og Vama Veche hadde en ok sesong,  var det kniving om overnattingsturistene i Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun og i Mangaliaområdet.  Badebyer med familieprofil opplevde en uventet nedgang i omsetningen, mens badebyene med luksus- eller ungdomsprofil hadde en god sesong. Mange skyldte på juniværet ellers i landet der folk opplevde regn i bøttevis og var blokkerte av oversvømmelser, men bransjen sier at familiers anstrengte økonomi var hovedsaken. Rumenere med penger og utlendinger søker seg til Mamaia generelt sett, så her ser man ikke disse nevnte krisefaktorene.
  • NYE INVESTERINGER |: I Mamaia er det planer om å bygge en stolheis i tillegg til gondolbanen. I Navodari skal landets største vannpark bygges, og veien fra Mamaia til Navodari skal bygges ut til fire felt. Badebyen Eforie Nord får sin første store kjedebutikk innen matvarer og et mindre badeland skal bygges ved Belonastranda. Havna i Mangalia skal tilby lystbåter bedre vilkår og andre besøkende med båt tilbys et spesialprogram. For å nevne noe.
  • ALL- INCLUSIVE |: Uten at det er mange i antall, så er det flere storhoteller som sommeren 2014 vil tilby all-inclusive i håp om at dette blir like populært som i Bulgaria. Kystens største er og blir PHOENICA RESORT i Mamaia Nord Navodari, men flere hoteller i selve Mamaia planegger å ha all-inclusive som opsjon. Sør for Constanta er det få slike tilbud etter det vi kjenner til.
  • AKTIVITETSFERIE |: Skal vi tro promoteringen til turistmyndighetene vil dette være den største forandringen for mange hoteller denne sommeren. Hoteller i klasse tre og oppover vil tilby sine gjester en eller annen form for aktivitet utover ren strandkos. Den rumenske gjennomsnittsturist har også begynt å forvente seg noe mer av badeferien enn kun solfaktor. Det vil bli tilbud som dykkerkurs, båtcruise, Deltaturer over tre dager, guidede shoppingturer i Constantaområdet, guidede turer til vingårder og arkeologiske områder, pubrunder, konsertbilletter med transport inkludert, karaokekonkurranser, sykkelutleie, paragliding, – og lengre turer opp til Transylvania og Draculaslottet i Bran.
  • KOMBINASJON FERIE OG BEHANDLING |: Her har Romania kommet langt allerede, og om sommeren er Constantaområdet ikke noe unntak. Her er en serie med spas, kuravdelinger, gjørmbadterapi og tilbud om ren velværebehandling. Dette tilbudet vil du finne i hvilken som helst badeby du velger å besøke. Nytt er en fokusering på TANNLEGEBEHANDLINGER for utlendinger og TATOVERINGSSTUDIOER  sammen med vanlige tjenester som frisør,pedikyr og manikyr. Dette er ti ganger så billig i Romania som i Norge.
  • TRANSPORT |: Transporten fra hovedflyplassen OTOPENI i Bucuresti til badebyene er blitt vesentlig bedre de siste to årene ved at flere firma tilbyr direktetransport flyplass – Constanta. Og retur.Ellers er det rutebusser hver time fra sentrum Bucuresti til Constanta og badebyene sørover, og sommerstid direktetog til de samme byene.

Mamaia vil igjen være den store magneten sommeren 2014. Det enorme underholdningstilbudet er en av årsakene. Nærheten til storbyen Constanta en annen.  For den som er villig til å betale det dobbelte til overnatting og mat sammenlignet med badebyene i sør, vil garantert bli fornøyd med standard og aktivitetsrekke. Vi har tidligere sammenlignet Mamaia med Mallorcas Arenal – og gjør det fortsatt.  Vil du oppleve mer Romania med alt det innebærer bør du velge en annen badeby.  VAMA VECHE er kanskje Romanias mest sære og bohemaktige badeby, COSTINESTI er mest for studenter i en noe masete og overdreven club-profil og EFORIE NORD for familier fra alle kanter av Romania. Vil du unngå maset på kitschstranda Belona i Eforie Nord kan du flytte deg til rolige og avslappende Eforie Sud. Vil du bryte helt ut og oppleve firfisler i deltagras,slanger og lete med kikkert etter et nabotelt , må du andre veien nordover mot CORBU og VADU noen mil nord for Navodari mot Deltaet. Dette er et unikt område ved Svarthavet.

I det hele tatt: Romania har noe for alle. Garantert også sommeren 2014 ved den rumenske Svarthavskysten.

image

Torghitza

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015