BADEFERIE PÅ DEN RUMENSKE SVARTHAVSKYSTEN – HVOR MYE, HVA OG HVORDAN

Hotel-Capitol-Jupiter-718

Romaniareiser.com får som vanlig en del mail på denne tiden av året med spørsmål om hvor mye en rumensk badeferie koster med en uke eller to på hotell. Som andre steder på Europas badeferiekart avhenger det av når du reiser, hvilken hotellstandard du ønsker og hvor mange som reiser sammen.

Siden det fremdeles ikke er gjenopprettet charterflights til Romanias badebyer, må du ordne flybilletten selv, og du havner som regel i Romanias hovedstad, Bucuresti, på flyplassen som har det lange formelle navnet HENRI COANDA INTERNASJONALE FLYPLASS OTOPENI. På kort Otopeni med flykode OTP. Det er en serie med gode og relativt rimelige flyforbindelser fra flere byer i Norge til Bucuresti via en kort stopover i mellom-Europa. På våre sider er søkemaskinen SUPERSAVER den beste, skal vi tro eposter vi har fått. Ellers flyr WIZZ AIR fra Torp to ganger i uka til Otopeni og tilbake.

Mange norske førstegangsturister til Romania skremmes av at man ikke kommer direkte til badebyen, men storbyen Bucuresti.  Ser man bort fra ren makelighet, så er det tvert om en mulighet til å oppleve noe mer. Det er flere som har valgt en dag i Bucuresti på vei til badebyen sin eller på veien hjem, eller begge deler. Bucuresti er en av de største hovedstedene i Europa med sine 2,5 mill innbyggere og er en konstrastenes by. Men også vakker, “ Balkans Paris” og som VG skrev for noen uker siden en av de billigste hovedstedene i verden. Så du kan ta en taxi eller en linjebuss de 17 km inn til byen og se deg rundt før du fortsetter, eller du bruker direktebussser til badebyen eller bestiller privatransport direkte til hotellet. Det vil ikke koste deg mer enn en lengre drosjetur i en norsk storby tross avstandene. Vil du ha alt ordnet i forkant, anbefaler vi det norske reisebyrået i Bucuresti, BLUE DUCK TOURS. De har blant annet en OPPLEVELSESPAKKE BUCURESTI.

Liker du å ordne det meste på egenhånd, er dette ikke noe problem i Romania. Det meste er på nett, og rumenerne er nettbrukere mer enn noen andre. Ved å ta direktekontakt sparer du også penger, – hvis du har et stramt budsjett eller prioriterer andre ting.

Vil du ta tog til kysten finner du togtider og priser på flere språk på www.infofer.ro . Med litt registrering kan du kjøpe togbilletter online, printe billetten og reise ukomplisert sammen med en presentasjon av passet. 10% rabatt gis. Men det er like greit å kjøpe billetten på stasjonen GARA DE NORD i en av de mange billettlukene der. Er dere to eller flere – opp til fem - som reiser sammen be om MINI GRUP, 10 - 20% avslag på hver billett. Det er ingen som gir deg denne rabatten automatisk, så du må be om den. I sommermånedene går det direktetog til alle badebyer SØR for Constanta: Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun og Mangalia. Skal du til VAMA VECHE tar du lokalbuss fra MANGALIA, skal du til Mamaia eller Mamaia Nord tar du lokalbusser fra jernbanestasjonen i Constanta eller taxi. Alle busser og minibusser er merket med badebyens navn.

Bussene mellom Bucuresti og Constanta er komfortable, har wifi og gjør en 20 minutters kaffepause på motorveien underveis. Noen går videre til badebyene sør for Constanta, men dette må du sjekke på nettsiden AUTOGARI  som har alle busstider med priser i Romania. Her finner du også selskapene som bringer deg direkte fra Otopeniflyplassen i Bucuresti til kysten. Siden er på flere språk, inkludert engelsk. Her ser du også direktebusser til en del andre byer i Romania. Igjen kan du kjøpe billetter online. Dette er å anbefale om du vil ha direktetransport Otopeni – badebyen, men for de andre rutebussene holder det med å møte opp siden det er en avgang i timen dagtid. Rutebusstasjonen er noen kvartaler unna GARA DE NORD. En taxi dit med beskjed at du skal til busstasjonen med busser til Constanta gjør turen kort og lett. For å sikre deg mot pirattaxi i Romania er det best å bruke android-appene på telefonen din. Du er garantert mot lurerier. En slik app i Bucuresti er SPEED TAXI som var først ute med dette tilbudet.

Vil du ordne hotell selv, må du første bestemme deg til hvilken badeby du vil.  MAMAIA er den største, mest moderne og den dyreste. Du finner en hotellbeskrivelse av hotellene i Mamaia og andre badebyer på Mamaia.com  Best er likevel Romanias største nettside for hoteller og pensjonater i Romania: TURISTINFO.ro Her er de fleste overnattihngsstedene listet, små og store, du kan se bilder, prisene og kommentarer fra gjester som har bodd på stedet. Du kan bestille via TURISTINFO, men også gå til flere av gjestehusene direkte. For hoteller i storbyene er TOURNEO.ro å anbefale, her kan du også booke online og det hele fungerer utmerket etter vår erfaring.

Hoteller i Mamai vil koste fra 200 ron pr rom pr natt og oppover, avhengig av klassifisering og periode. I de andre badebyene fra 100 ron og oppover, avhengig av de samme faktorene. Små mindre pensjonat  i Eforie Nord og Saturn, Venus, Jupiter vil kunne tilby overnatting fra 90 ron og oppover i visse perioder. EARLY BOOKING kan gi slike priser, det samme pruting ved ankomst eller “nøkkelpersoner” som står med nøkler og cazareskilt i veiene. Dette siste er for viderekomne, og vi anbefaler at du som utlending har ordnet det hele i forkant og fått en skriftelig bekreftelse på mail. Det er vanlig at seriøse bedrifter i mindre format krever 30% forskudd på leie i toppsesongen. Sjekk eventuelt betingelsene før du betaler inn noe.

Når du først er innlosjert i din badeby, er det billig å spise ute,  ta lokalbuss eller leie solstoler eller solsenger med parasoll. Det siste vil du få for rundt 40 nok pr dag på stranda. Har ikke ditt hotell basseng, vil det være mulighet til bassengbesøk på et hotell i nærheten med en mindre avgift.

Lommetyver finnes her som i andre land på strendene, men vaktholdet er omfattende i de største badebyene. Du bør likevel aldri la verdisaker ligge synlige på stranda.

Velkommen til den rumenske rivieraen sommeren 2014!

Torghitza | www.romaniareiser,com

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015