VELVÆRE OG HELBRED I LAKE TECHIRGIOL

laketechirghiol
Innsjøen TECHIRGHIOL i Constanta fylke er en av Romanias mest kjente innsjøer. Innsjøen på litt over 11 kvadratkilometer i overflate og en maksdypde på 9 meter  kan neppe konkurrere med Romanias andre kjente innsjøer rent estitisk, men som en helsebringende oase på den rumenske Svarthavskysten er den på topp i rumensk helsekultur, både før og nå. Techirghiolinnsjpen er en saltvannsinnsjø der saltstriper danner hvite striper i overflaten når det blåser kraftig vind.

Techirghiol- innsjøen ligger mellom byen med samme navn og badebyen Eforie Nord og Svarthavsstrendene rett ved. Innsjøen strekker seg videre nedover langs kysten til Eforie Sud og Tuzla. Langs vannkanten til innsjøen kan man sommerstid hvor det måtte være se flere badende som smører seg inn i innsjøens mineralholdige gjørme, men det er tre hovedstasjoner for turistene som i hovedsak benyttes; det store senteret i Techirghiol, uteanlegget ved jernbansestasjonen i Eforie Nord og et spesialbygg for naturister lenger ned mot veien til Eforie Sud. I Eforie Sud finnes ogs å en lignende adskilt badestrand.

Legenden sier at en gammel blind mann ved navn TEKIR ved en feiltakelse havnet ute i innsjøen med sitt gamle esel. Tekir prøvde å få gjørme av kroppen og å trelle eselet opp av innsjøen, men eselet nektet og ble stående ute i mudderet. Da han etter flere timer klarte å få eselet opp fra innsjøen, begynte den blinde mannen å se lys, og de verkende beina hans var helbredet. Det samme var dype sår som det gamle eselet hadde fra før på leggene og eselet var som et ungt esel igjen. Da folk fikk vite om dette, begynte de å bade i sjøen, smøre seg inn med gjørme for å oppleve velvære og helbred. I dag er det en statue av Tekir og eselet hans inne i landsbyen Techirghiol.

I dag er gjørmen fra Techirghiolinnsjøen brukt til å lindre og helbrede flere reumatiske lidelser. Gjørmen selges også på strenden i badebyen Eforie Nord og brukes i flere av de elegante spa-hotellene som Eforie Nord har flere av, ogs elvfølgelig inne i det tradisjonsrike behandlingssenteret inne i selve Techirghiol by.
Er du i Techirgiol, vil du ikke unngå flere tilgangsmuligheter til innsjøen. I Eforie Nord kommer du enklest til innsjøen ved å krysse skinnene ved byens jernbanestasjon og fortsette ned til strandinstallasjonene. I Eforie Sud bruker du undergangen ved hovedbusstasjonen.

Mer fra oss om selve byen Techirghiol her

Techirghiol har en grei offisiell webside på engelsk her

codes

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015