En rumensk strand - nesten helt for deg selv?

Den rumenske Svarthavskysten i toppsesongen sommerstid kan være en overbefolket sak, spesielt hvis man er på strendene i Mamaia, Belona i Eforie Nord eller Vama Veche. Fra midten av juli til midten av august kan det også være trangt i Costinesti, Mangalia og Neptun. Også ved gjørmebadinnsjøen Techirghiol. Mer romslig er Olimp, Doi Mai, Mamaia Nord. Navodari, Saturn og Eforie Sud, men er du som skandinav ute etter en strand mer eller mindre for deg selv må du legge turistbrosjyrene til side og fram med GPS – en. Vi skal liste de mer eller mindre ukjente strandperlene her. Noen av dem er strandparadiser som vi håper – og flere av oss – vil unngå feite investeringer i årene som kommer. Vi har tillatt oss å rangere dem ut fra beliggenhet, omgivelser, strandareal, tilgjengelighet og romslighet.

• AGIGEA ( 7)

 AGIGEA er et tettsted mellom Constanta og Eforie – og egentlig en giganthavn med internasjonale standarder, men her du finner også en liten og trivelig strand som i seg selv passer til en rask dukkert, men der industrielle siluetter i horisonten begge veier ødelegger følelsen av ekte naturopplevelse.

• MIDIA ( 6 )

Plaja Midia er en vakker og nesten urørt strandstripe rett ved det enorme Midia-industriområdet i byen Navodari nord for Constanta. En liten strandvei fører deg ned til stranda rett etter den store godsterminalen for tog i Navodari i retning Corbu. Kun lokalkjente vet veien. Nordover er horisonten natur, sørover fabrikkpiper.

 • 23 AUGUST ( 5 )

Tettstedet 23 AUGUST på veien til Mangalia har hatt store planer – som alle har blitt annulert i siste liten. Det var her AQUA MAGIC skulle bygges, før borgermesteren i Constanta kuppet prosjektet og fikk badelandet til Mamaia. Fra hovedveien tar du til venstre i sentrum hvis du kommer fra Constanta og du ender opp på en slitt strandpromenade i miniformat - og en koselig strand med fiskebåter og lokale småbygninger.

• HISTRIA ( 4)

Stranda ikke langt fra de greske og romerske ruinene ved Histria i retning Tulcea fra Corbu, er ikke akkurat ansett som strand av de innfødte. Antakeligvis fordi man ikke kommer dit med kjøretøy.Men for spreke utlendinger er det å klatre ned til en urørt strandstripe ved et bølgende Svarthav helt ok. Her er du alene med natur alle veier og i alle horisonter.

• TUZLA ( 3)

Den lille byen Tuzla rett etter Eforie Sud på veien til Mangalia har en kjent småflyplass, men også en liten eventyraktig strand som brukes av lokalbefolkningen og en liten fast skare med turister som kommer igjen og igjen- Et par teltere og noen som selger forfriskninger kan forekomme, men Tuzla er et fint alternativ til masende strandkommers lenger nord.

• CORBU ( 2)

Corbu strand er av et amerikansk nettsted kåret til verdens fjerde vakreste strand i 2015. Dermed er ikke stranda så ukjent lenger. Her finnes også et par pensjonater og et par stolpebarer improvisert i strandkanten. De tyske investorene har ennå ikke satt noe preg på stranda i det hele tatt - og Corbu strand er et eventyr. Romslig, bred, lang og vakker. Du kommer helt ned på stranda med bil som du parkerer på gresset før sanden. Men veiene er humpete og mer av typen krøtterstier , men det er akkurat slik det skal være.

 • VADU ( 1)

Vadu nord for Corbu er drømmen på en rumensk strand. Kilometer etter kilometer med sand i retning Donaudeltaet og havet rett i mot. Flere småveier fører deg ut til strandkantene via busker og kratt etter å ha passert noen nedlagte fabrikkbygninger. Her camper en del turister, og en del vodkadrikkende sauegjetere med sine får kan skimtes inne buskeskogene....men området er stort og man velger selv avstanden til alt og alle.

Red | Romaniareiser.com

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015