Predeal – et tilbakelent paradis vinter og sommer

predeal

PREDEAL er en liten fjellby i Brasov fylke med kun litt over 4000 fastboende. PREDEAL er det høyesteliggende stedet i Romania med bystatus. I begynnelsen av 2000 – tallet derimot begynte stedet å utvikle seg til en turistdestinasjon av dimensjoner. Den rumenske overklassen begynte å bygge ferieboliger i området, og sterke investorer både utenlandske og rumenske bygget flere store, mellomstore og små hoteller i det vakre området. På tysk heter byen Schanzpass – fra saksertiden -  og de tyske investorinteressene er tydelig tilstede også i Predeal.

I dag er Predeal  først og fremst kjent som et internasjonalt vintersportsted, med EM –OL FOR UNGDOM i langrenn og snowboarding i 2013 som en topp PR-messig. Det ikke mange utlendinger vet er at mange rumenere bruker Predeal som et reisemål også sommerstid, med gode turløyper og en serie hotellkomplekser som inkluderer spa og diverse behandlingstilbud. Samtidig har Predeal en rekke billige pensjonathoteller som skaper en fin balanse i turistmarkedet for de som har et vanlig feriebudsjett.

Mange ser på PREDEAL som en konkurrent eller et alternativ til naboen litt lenger nord, POIANA BRASOV.  Mens BRASOV anses som et hålligång-sted, blir PREDEAL sett på som fredelig og muligens kjedelig for den nattelivssugne ungdommen. Det er bare delvis sant. Vi vil heller kalle PREDEAL tilbakelent og det finnes nok av barer og klubber for den som vil ha after-ski. Vi har besøkt PREDEAL flere ganger både sommer og vinter, og vi foretrekker absolutt stedet vinterstid. Like flott som Predeal er området i umiddelbar nærhet, med Karpatene i siluett. SINAIA er ikke langt unna, heller ikke storbyen BRASOV om man har urbane behov.

PREDEAL har direkte togforbindelse til BUCURESTI  på toglinjen BRASOV – BUCURESTI. Det private togselskapet www.softrans.ro dekker også denne strekningen om du vil ha et bedre alternativ til statlige CFR.

LINKER | PREDEAL KOMMUNEPORTAL PREDEAL – omfattende info om stedet  |

 

19

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015