Rumenske badebyer: EFORIE SUD

eforie sude

Den vakre og arealmessige rause badebyen EFORIE SUD fungerer helt i skyggen av storebror Eforie Nord, men de fastboende i Eforie Sud liker det slik. " Vi bor og stortrives her, men har business og jobber i Nord" sier en restauranteier vi kjenner i byen.

Eforie Sud er romslig, har flotte,lite trafikkerte bulevarder i et rektangulært mønster, parker og villaområder før det hele ender i en strandpromenade med bratte bakker ned mot de idylliske strendene. Eforie Sud er for de som vil ha en rolig og rimelig badeferie uten å gi avkall på et visst nivå med urbanisering.

Du kan også gå strandveien fra Eforie Sud til Eforie Nord. Det vil ta deg en halvtime og du passerer noen steinklipper, noen bratte bakketopper, en samling feriekolonier før du havner på nye vakre strandområder uten mye folk - alt dette før du når badebyen Eforie Nord og full rulle.

Eforie Sud var under kommunismen badebyen for den rumenske arbeiderklassen med familier. Her ligger fortsatt et par feriekolonier for barn og et dusin billige hoteller. Og et par skikkelige trivelige bungalowbyer gjemt inne i skogen. Dette er good value for money, så her kommer ofte russiske turister fra den øverste Moskva-mellomklassen.

Alt er billig i Eforie Sud, svært billig. Men kvaliteten varierer. Både på restauranter og serviceutbudet. Liker du "made in Cina" er det to markeder her som nærmest er som loppemarked å betrakte. Shoppere ellers vises til mindre butikker spredt over hele badebyen og i området ved hovedveien Mangalia - Constanta.

Utsikten fra kanten i sentrum og ned mot strendene er flott, og i toppsesongen er det folksomt på hovedstranda og godt med plass på de andre i begge retninger. Får du nok av sol og sand er de romslige bulevardene og parkene i denne underlige feriebyen rene skyggefulle oaser på hete sommerdager når man vil komme unna andre overfylte badebyer.

Eforie Nord grenser også til Techirghiolinnsjøen rett nedenfor jernbane - og busstasjonen. Her kan man ta mudderbad med eller uten klær - på klart merkede områder. Eforie Nord er stoppested for både tog - og buss både nordover mot Constanta og sørover mot Mangalia

Reiselyst? www.visitromania.no tar deg til Eforie Sud

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015