Rumenske badebyer: MAMAIA

mamaia-beach-romania

MR T | Romaniaposten | : Mamaia er og blir Romanias ypperste badestripe. Størst og mest moderne, og absolutt den reneste. Her renses sanden med maskiner hver kveld. Her er den flotte badeparken AQUA MAGIC og en gondolbane der man kan se halve badebyen fra lufta, lassevis med barer, diskoteker, restauranter og butikker. Et El Arenal-Mallorca i Romania. - Det siste i området er en lang molo med strandpromenade omtrent midt på strandstripa der turister kan spasere en betydelig strekning ut i Svarthavet mens bølgene slår på begge sider.

Hoteller finnes i for det meste kategoriene 3 og oppover - og snart er alle renoverte og lekre. De fleste ligger rett på stranda. Mange har utebasseng. De renoverte hotellene har nesten samtlige fire eller fem stjerner. Mamaia er også den badebyen som anno 2016 kan tilby godt med ferieleiligheter, spesielt i de nye hotellbyggene som er etablert i den nordlige delen av området. Noen av hotellene er også åpne året rundt , med spa, innebasseng og idrettsanlegg – som for eksempel HOTEL IAKI eid av den rumenske fotballkongen Hagi.

Mamaias negative side er en uhemmet overprising på enkelte steder, men alternativer finnes fortsatt - både når det gjelder spisesteder og noen enklere overnattingssteder. Det siste i den sørlige delen av badebyen.

Nær Constanta er det mer folksomt og rumensk enn lenger nord. Denne biten kalles ofte Perla-området og her er det et slags sentrum med badeparken Aqua Magic rett ved, gondolbanestart, flere motebutikker og små markeder. Denne sørenden av Mamaia går over i en tivolipark og en ferielandsby SAT DE VACANTA med hus fra alle rumenske regioner, og deretter er du så å si i Constanta by.

Liker du å spasere er det en flott opplevelse å spasere fra Perlaområdet i Mamaia, krysse hovedgata på de nye fotgjengerbruene, vandre gjennom SAT DE VACANTA . deretter gjennom en vakker og stor bypark ved en innsjø - før du ender opp ved det trivelige og store kjøpesenteret CITY PARK MALL inne i Constantas bydel Tomis 3.

Selve sentrum i Mamia er et par kilometer lenger opp rundt den tidligere kjente utekinoen Albatross som nå er blitt parkeringsplass - med en bred gågate, masse gode restauranter, fontener og flere småbutikker. Man kaller også dette området Cazino og her er show og karneval sommerstid hvis bystyret synes det er på sin plass.

På den nordlige delen av Mamaia er det mer rolig og tilbakelent, i alle fall dagtid. Nattestid er området dominert av et par megaklubber med full rulle nær strandkanten. Etter Caramain-hotellene flater bebyggelsen i Mamaia ut og går over til kommunen Navodari under navnet Mamaia Nord.

Lokale konserter og påfunn arrangeres over hele Mamaiastripa, men mest i den sørlige enden mot Constanta by. Helt topp? Ja, egentlig, men ikke alltid typisk rumensk og stadig dyrere. Tigging og tilfeldig salgmas på beachen er i praksis borte i Mamaia - og prostitusjonen jaget bort fra fortauskantene til usynlige arenaer. Lommetyverier er det største problemet i Mamaia og da for det meste hvis man lar verdisaker ligge ubeskyttet på stranda. Som andre steder i verden. Mamaia har eget turistpoliti og badevakter er plassert i badevakttårn langs hele Mamaiastranda.

Mamaia er uhemmet helkommersiell og strandstolutleiere, vannskiskoler og kitesurfutleiere ligger tett i tett uten mye plass til en egen friplass på et enkelt badehandkle. I toppsesongen er det i helgene mer enn trangt om plassen. Det er betydelig roligere og romsligere i slutten av mai og i begynnelsen av september.

Selv om reiseoperatørene sier at det er billig i Mamaia, så sammenligner de kun med vestlige priser. Prisene i Mamaia er ofte det dobbelte av hva de er f.eks i Eforie og Navodari. Men selvfølgelig koster det også å oppdatere en hel badeby slik de lokale myndighetene har gjort i Mamaia. Og alt er svært vellykket og gjennomført - og badebyen høster mer ros internasjonalt enn andre rumenske badebyer. Mamaia er også ferieby nummer en for rumenske kjendiser og rumensk elite.

Er du ute etter en internasjonal badeby med høy standard, masse tilbud både aktivitets-og underholdningsmessig – med en dash rumensk atmosfære – er Mamaia noe for deg.

Media om Romania

www.romaniareiser.com

www.romaniareiser.com
Mangalia

Therme Bucuresti

GURA PORTITEI ROMANIA

GURA PORTITEI ROMANIA
Det rumenske Donaudeltaet er Europas største våtmarksområde med et unikt fugle- og dyreliv.

FAGARAS ROMANIA

FAGARAS ROMANIA
Fagarasfjellene er det ultimate av rumensk alpine landskap. Her finner du også "verdens herligste vei" ifølge engelske TOP GEAR

Donaudeltaet Romania

NYTT INNEN TURISME

BESØK ROMANIA | visitromania.no

BESØK ROMANIA I 2016 !

www.visitromania.no | " Romania er en reise verdt - tar du en tur? " | Norsk reisebyrå med Romania som spennende reisemål | Promopresentasjon varighet 03:44 |

Posted by Destinasjon Romania on 8. desember 2015